BESTUURSLEDEN GEZOCHT

 

Sinds enkele jaren heeft het dorp Tynaarlo een multifunctionele accommodatie, dat is gebouwd op het sportterrein van SVT. Dit gebouw genaamd  De Spil is door heel veel vrijwilligers uit het dorp gerealiseerd.

De eigendom van de accommodatie is in handen van een aparte stichting genaamd: Stichting Sport en Welzijn Dorp Tynaarlo (SSWDT). De Spil wordt voor een groot deel gebruikt door de afdeling voetbal van SVT. Daarnaast heeft De Spil een dorpshuisfunctie. Ook andere verenigingen uit het dorp kunnen daarom gebruik maken van de accommodatie. Er worden veel vergaderingen gehouden. Ook bijeenkomsten, recepties en ook andere dorpshuis gerelateerde activiteiten zoals cursussen, kunnen in De Spil worden georganiseerd. Ook kleinere feestjes/verjaardagen kunnen worden gehouden in De Spil.

Het bestuur van de stichting bestaat momenteel uit 4 personen. Daarnaast is er een beheerder die de dagelijkse gang van zaken regelt, zoals de reservering van de diverse ruimten, de bestellingen van de voorraad en de schoonmaak. De reguliere vergaderingen vinden 10x per jaar plaats. Daarnaast is het een enkele keer noodzakelijk om een extra vergadering in te plannen.

Onze voorzitter Arie Dallinga heeft aangegeven te stoppen met zijn werkzaamheden. Eerder trad een ander bestuurslid al af, waarvoor we tot nu toe nog geen vervanger hebben kunnen vinden.

Het bestuur bestaat momenteel uit Arie Dallinga, Erik Pronk, Tim Aardse en Ellen Westerbeek.

Wij zijn daarom dringend op zoek naar enkele bestuursleden ter versterking van ons bestuur, specifiek gaat het dan om een nieuwe voorzitter en een penningmeester.

Volgens de statuten is het gewenst, dat één kandidaat zich laat vertegenwoordigen namens de sportvereniging Tynaarlo en de ander namens de Vereniging Dorpsbelangen Tynaarlo.

 

Naast de gebruikelijke werkzaamheden van een voorzitter, zijn wij op zoek naar iemand die goed kan communiceren met de diverse verschillende gebruikers van De Spil, de besturen van de diverse verenigingen, die gebruik maken van de accommodatie en ook met de diverse instanties waar wij mee te maken hebben, zoals de gemeente Tynaarlo en de provincie Drenthe. Een breed netwerk hebben is daarom een pro.

 

De Spil is een btw plichtige organisatie. De accommodatie wordt verhuurd en er is een sprake van een semi-horeca gelegenheid, waarvoor een alcohol vergunning is afgegeven.

Er spelen daarom diverse financiële aspecten bij het penningmeesterschap. Wij zijn dan ook op zoek naar iemand die bekend is met deze materie. Kennis van boekhouding en financiële verslaglegging is essentieel.

 

Voor beide functies zoeken wij iemand die zich wil inzetten voor het beleid en doel van SSWDT (zorgdragen voor het voortbestaan van de accommodatie waar sociale activiteiten van het dorp en zijn bewoners kunnen plaatsvinden). Het zijn uitdagende functies, waarmee je een grote bijdrage kunt leveren aan de voorzieningen en daarmee de leefbaarheid van ons dorp Tynaarlo.

 

Wij hebben voor beide functies een profielschets opgesteld. Ben je geïnteresseerd of wil je één of beide profielschetsen ontvangen? Stuur een mail naar: info@sportwelzijntynaarlo.nl.

 

Namens SSWDT

Ellen Westerbeek

Mail ons

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2024 Stichting Sport & Welzijn dorp Tynaarlo

or

Log in with your credentials

Forgot your details?