WERZAAMHEDEN ROTONDE

Provincie Drenthe werkt tussen februari 2019 en juni 2019 aan de aanleg van een rotonde in Tynaarlo op de kruising van de Zuidlaarderweg ( N386) met de Dorpsstraat en de Berkenlaan. Op deze pagina vindt u informatie over de werkzaamheden, afsluiting van wegen en omleidingsroutes.

Op maandag 21 januari starten de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van de rotonde met het kappen van bomen. Deze werkzaamheden duren ongeveer drie weken. Daarna wordt het terrein opgehoogd voor het verleggen van kabels en leidingen. Dit gaat naar verwachting drie maanden duren, omdat er veel kabels en leidingen in het gebied liggen. Aansluitend legt de aannemer een noodweg aan over het toekomstige parkeerterrein van SVT, zodat het verkeer tijdens de werkzaamheden in beide richtingen door kan rijden. Voor fietsers en voetgangers wordt een tijdelijke oversteek ingericht met verkeerslichten. Als de noodweg klaar is, starten de werkzaamheden aan de rotonde.

OPSLAG / DEPOT

De bomen worden op het “parkeerterrein” van de Spil (SVT) opgeslagen, zodat deze in februari
kunnen worden afgevoerd. Een voorstel van ons aan de Provincie is om voor de opslag van de bomen een deel van het
terrein/parkeerterrein af te zetten. Er zal een fietsenstalling worden aangewezen en er kunnen geen auto’s meer op het terrein
geparkeerd worden. Ook is van belang de jeugd te wijzen op het risico dat zij op de stapel bomen gaan klimmen.
Wanneer de civiele aannemer aan de slag gaat wordt er naar de tijdelijke parkeerplaats “Lindenstraat” verwezen.

Verkeershinder

Tijdens de aanleg van de rotonde zijn de Dorpsstraat en de Berkenlaan bij de kruising met de Zuidlaarderweg afgesloten voor doorgaand verkeer. Verder wordt de N386 ter hoogte van dit kruispunt, ondanks de noodweg, een aantal weekenden geheel afgesloten. Het verkeer wordt dan omgeleid via de A28 en de N34. Afsluitingen worden vooraf gecommuniceerd met lichtborden, berichtgeving in lokale en regionale media en op de website van provincie Drenthe en gemeente Tynaarlo.

Hoofdbestuur SVT
Bestuur Stichting Sport en Welzijn Dorp Tynaarlo

 

Voor meer informatie zie: https://www.provincie.drenthe.nl/onderwerpen/verkeer-vervoer/wegen/n386/rotonde-tynaarlo/

Mail ons

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2024 Stichting Sport & Welzijn dorp Tynaarlo

or

Log in with your credentials

Forgot your details?