Opening Rotonde

Op 5 december 2019 hebben gedeputeerde Cees Bijl van de provincie Drenthe en wethouder Henk Lammers van de gemeente Tynaarlo de nieuwe rotonde in de Zuidlaarderweg geopend. Gezamenlijk onthulden ze een bordje met de namen van de 5 jongens die in 2013 meer dan 1000 handtekeningen verzamelden om voor een veilige oversteek te zorgen.

Nadat de jongens, Leon Hoor, Wessel Lampe,  Sven Matthijssen, Jorn Smit en Richard de Weerd, in 2013 het initiatief hadden genomen om de oversteek veiliger te maken, is samen met de gemeente Tynaarlo, Dorpsbelangen Tynaarlo en Sportvereniging Tynaarlo gekeken naar de mogelijkheden. Daaruit kwam naar voren dat een rotonde de meest wenselijke oplossing was. Tegelijkertijd is er een kleine parkeerplaats aangelegd bij de sportvelden. De rotonde voorziet ook in een betere ontsluiting van het mooie natuurbad.

De onveilige situatie op de Zuidlaarderweg voor de voetbalvereniging is al jaren een doorn in het oog, weet ook de voorzitter van de voetbalvereniging Roelof Leuning. Elke zaterdag en zondag was het een chaos. Je kon er amper met een auto passeren op de dorpsstraat en iedereen liep gewoon maar. Het was gewoon gevaarlijk. Ook al is het een weg waar zestig kilometer per uur gereden mag worden. Er werd gewoon veel te hard gereden, met alle gevolgen van dien. De rotonde gaat zorgen voor een veiliger situatie. Hardrijders worden gedwongen de snelheid op dit punt van de weg te minderen. In de paar maanden dat de rotonde er nu ligt, zijn er nog geen problemen geweest, vertelt Leuning.

Voor het dorp is het echt heel belangrijk dat de rotonde hier is, vertelt Anketrien Schillhorn van Veen, voorzitter van Dorpsbelangen. Het was gewoon een rot-oversteek. Veel scholieren die van en naar Zuidlaren fietsen steken hier over. Het is slecht zichtbaar. Helaas overleed hier iemand en dat heeft door het initiatief van bovengenoemde jongens het wel allemaal in gang gezet. Het heeft nog jaren geduurd, maar we zijn er als dorp echt heel blij mee dat er nu een veilige oversteekplaats is.

Mail ons

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2024 Stichting Sport & Welzijn dorp Tynaarlo

or

Log in with your credentials

Forgot your details?